Skip to main content

We rennen ons wild. Sinds Corona werd de werkdruk alleen maar hoger. Op dit moment online lesgeven, straks wellicht half fysiek. Vandaag weten we niet wat er morgen gebeurt. Veranderingen stapelen zich op. Het is overleven.

In alle onzekerheden klampen we ons krampachtig vast aan het oude normaal van plannen, procedures en regels. Als we dat ook nog moeten loslaten, dan is niets meer zeker. Dan vallen we in het onbekende luchtledige. En dan? Waar moeten we dan heen?

Juist in onzekere tijden ontstaat de potentie om uit te groeien tot een lenige, vitale school.

Naar het onzekere en onbekende. Juist daar moeten we heen! Naar de fase betwixt and between. Tussen het oude normaal van voor Corona en het nieuwe normaal dat we nog niet kennen. Alleen daar kunnen we samen onderzoeken en verkennen.

Om toe te groeien naar het nieuwe normaal, die te ontdekken, te begrijpen en te omarmen. Zo maak je samen de overstap naar deze nieuwe realiteit (De Vanzelforganisatie, Simon van der Veer). Samen afstand nemen, oud gedrag vermijden, leren en innoveren. En groei je uit tot een lenige school, die zelfs in onzekere tijden vitaal blijft.

Durf je het aan? Neem dan contact met ons op.

[mc4wp_form id=”841″]

Netty Baan

Author Netty Baan

In de jungle van het chaotische Papoea leid ik jonge mensen op tot toegewijde en enthousiaste docenten. Als docent en psycholoog steek ik in op intrinsieke motivatie waardoor zij anders willen en kunnen.

More posts by Netty Baan