Skip to main content

WemasterEd online! Na veel denkwerk en onderzoek is het zover. M’n jarenlang zwoegen op ingewikkeld Papoea, Indonesië, heeft heel wat opmerkelijke successen opgeleverd. Dit moest wel leiden tot nieuwe initiatieven. Als een aanpak, gericht op het versterken van intrinsieke motivatie, zelfs daar werkt, dan moet dat overal kunnen. Ook in Nederland, waar onderwijs zwaar onder druk staat.

Dus zocht ik naar wegen om genoemde successen te vertalen naar de onderwijscontext in ons land. En heb die gevonden en omgebouwd naar We Master Education. Samen aan onderwijs bouwen. Samen de werkdruk verminderen. Samen demotivatie aanpakken. Samen in dialoog gaan, veiligheidsmuren afbreken, begrip en respect creëren. Samen met de leiding.

Het resultaat is verbluffend. Er ontstaat ruimte voor iedereen, autonomie in je taak. Waardering voor ieders professie. Nabijheid in het team. Kortom, de intrinsieke motivatie groeit. Ofwel, de docent denkt bij het opstaan: Yes! Ik heb er zin in! Fijn naar m’n klas en collega’s! Leuk bouwen aan de school met m’n schoolleider! Docenten gaan schitteren.

De tijd is er rijp voor. Of we willen of niet, het team moet wel samenwerken. Afstandsonderwijs dwingt die kant op. Met verbroedering als gevolg. Blijft dit zo na corona? Alleen als we dit diepgaand verankeren in de school. WemasterEd heeft daar de tools voor. En garandeert werkgeluk op de lange termijn. Dat gun ik iedereen!

[mc4wp_form id=”841″]

Netty Baan

Author Netty Baan

In de jungle van het chaotische Papoea leid ik jonge mensen op tot toegewijde en enthousiaste docenten. Als docent en psycholoog steek ik in op intrinsieke motivatie waardoor zij anders willen en kunnen.

More posts by Netty Baan

Leave a Reply