Skip to main content

Obstakels Opruimen

Jouw droomschool wordt werkelijkheid

Herken je dit?

Wil je van die eindeloze werkdruk af?

Je intense wens is om een school te zijn waar leerlingen en leerkrachten groeien en zich gelukkig voelen. Een school waar men later dankbaar op terugkijkt.

Maar je moet teveel ballen in de lucht houden. Er is nooit tijd voor dingen die er echt toe doen. Je voelt de dagelijkse druk om te presteren. De rapportages voor de inspectie. De wensen van ouders. Je vindt het enorm lastig om de juiste keuzes te maken. Alles is belangrijk.

Maar het kan toch ook niet anders? Al die rapportages en plannen worden nu eenmaal van je verwacht. Daar kan je niet zomaar mee stoppen. Dat geeft alleen maar gedoe. En je wilt niet falen.

Tegelijkertijd weet je dat het zo niet altijd door kan gaan. Dat het teveel van je vraagt, van je privé, je gezondheid. Dit houdt een keer op.

Wat nu? Efficiënter werken en nog meer doen in minder tijd? Overwerken? Personeelstekorten nemen toe. Verder gaan op de oude weg gaat gewoon niet meer. Er is maar 1 oplossing.

Het roer moet om!

Dit is precies mijn situatie. Wil graag meer weten!

Het NewMasterPlan

Op deze dag ga je onderzoeken hoe jullie als team samenwerken. Welke gebeurtenissen uit het verleden spelen nog altijd een rol? Wat wordt zorgvuldig weggestopt om irritaties en druk te vermijden? Welke gewoonten zijn daardoor ontstaan? Je krijgt inzicht in jullie patronen, de routines waar je aan vasthoudt en ontzettend veel tijd kosten.

Je spreekt samen af wat je zou moeten stoppen om jullie droomschool te kunnen realiseren. Concrete teamafspraken én individuele leerdoelen. En daar ga je mee aan het werk. Om je veilig te voelen, open te kunnen communiceren en werkdruk te verminderen.

Als je obstakels gaat opruimen leer je:

  • Hoe je werkdruk vermindert door open en eerlijk tegen elkaar te zijn.
  • Hoe je vastgeroeste patronen ontdekt en erkent.
  • Hoe je de wissel omzet. Waarom het zo moeilijk is een andere weg te kiezen, maar als daardoor de werkdruk vermindert, dan wil je wel! 
  • Hoe je alle taken die je droomschool in de weg staan, die niet haalbaar zijn, te weinig toevoegen of zelfs onnodig zijn, kan stoppen.
  • Hoe je in deze lastige keuzes zelfs ouders en inspectie meekrijgt.
  • Hoe je deze onzekere fase tussen oude en nieuwe gewoonten optimaal benut.
  • Kortom: hoe je focus houdt en daardoor rust krijgt in je school
Heel waardevol, ik maak graag een afspraak

Saying NO to wrong things creates space to say YES to the right things Mack Story

Ik hoor je denken: klinkt leuk maar is luchtfietserij. Je moet gewoon dingen waar je niet omheen kan. Maar mijn ervaring is totaal anders. Zodra je het lef hebt om over die lastige eerste drempel heen te stappen en moeilijke keuzes te maken, dan komt er rust in je hoofd en tijd voor elkaar.

De beste weg naar jouw droomschool.

Lees meer over mij

Waarschuwing: Ik help je in het omdenken. De uitvoering van jouw droomschool ligt bij jou!

Resultaten

Waar ga je mee naar huis?

Diepgaand inzicht in het handelen je eigen handelen en dat van je team.

Verbinding en openheid in je team, omdat jullie elkaar verteld hebben waar je mee zit en waar je behoefte aan hebt.

Een lijstje van taken en gedragingen die je gaat stoppen, omdat ze belemmeren in het bereiken van je droomschool.

Teamafspraken die je gaat toepassen en regelmatig met elkaar evalueert.

Individuele leerdoelen per teamlid, waar je elkaar voortdurend op wijst.

Een gezamenlijke wil om het vanaf vandaag anders te gaan doen.

Ervaringen van anderen

“Ik word nu wel bewust van zaken die ik op een ander doe overkomen. Ik bedoel dat duidelijker is dat er toch regelmatig mensen zijn die tegen mij aanlopen.”

LeerkrachtDe Regenboog, Nieuwendijk

“Het traject was soms pittig. We reflecteerden op ons eigen handelen. Dat heeft leermomenten opgeleverd, zowel individueel als ook voor de organisatie. De cultuur is opener en duidelijker geworden.”

DirecteurSopogo, Middelharnis

“Goed om zo met elkaar bezig te zijn. Draagt bij aan elkaar meer recht in de ogen kunnen kijken.”

LeerkrachtHoornbeeck, Amersfoort
Dus het werkt. Ik wil meer weten.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd zijn we kwijt?

Eén dag van 09.00 – 16.00 uur.

Hoe concreet wordt het?

Hebben we er wat aan voor de dagelijkse praktijk? Zeker heb je er wat aan. Je gaat schrappen in je takenlijst en je gaat samen werken aan cultuurverandering volgens de afspraken die je gemaakt hebt. Daarnaast krijg je allerlei praktische tips van een succesvolle basisschooldirecteur die dit hele processen van stoppen en veranderen zelf heeft doorleefd en toegepast.

Hoe houden we de veranderingen vast?

In overleg wordt er een vuurgroepje in het leven geroepen die de nieuwe manier van werken van harte ondersteunt, snapt en daadwerkelijk toepast. Zij houden de nieuwe inzichten levend en brandend, zodat men er aan blijft werken en verbeteren totdat ze onderdeel van de schoolcultuur zijn. 

Hoeveel kost het?

Afhankelijk van de grootte van je team ligt dit rond de €3000. Dit is inclusief noodzakelijk vooroverleg, verslaglegging en analyse. Je zult versteld staan van de impact die dit op je team gaat krijgen. Minder dingen doen die eigenlijk ballast zijn, en meer bezig zijn met de kern van je school: het geluk van je leerkracht en je leerling. Eigenlijk is dit geld te verwaarlozen.

Ja, ik ben om! Laten we een afspraak maken