Skip to main content

Eerlijk Inzicht

Groei en winst door stabiliteit in jouw bedrijf

Herken je dit?

Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat?

Je rent je suf in de ratrace van je bedrijf. ’s Avonds je inbox leeggemaakt, zit die ’s morgens weer vol. Non-stop afspraken. Alleen tussendoor even tijd voor je team. Altijd doorgaan. Zucht.

Wat is er níet belangrijk? Terwijl je je mails afhandelt knaagt de zorg over de kwaliteit van je bedrijf. Je moet er tijd in steken, maar dat is nu even geen optie.

Waarom pakken collega’s het zelf toch niet op? Alsof ze zelf geen beslissingen kunnen maken. En jij alleen verantwoordelijk bent. Wat kan je je soms eenzaam voelen.

Je kunt uit deze ratrace stappen!

Het NewMasterPlan

Ben je bereid loepzuiver naar jouw realiteit te kijken, ook als dat ongemakkelijk is?

De eerste stap is eerlijk kijken, zonder filters of sociaal wenselijke bla bla. Alle ruimte geven om te zeggen wat er gedacht wordt. Gedachten die niemand durft uit te spreken, bang voor oordelen of confrontaties. Van elkaar horen wat er écht speelt. Met open ogen in de bek van je werkelijkheid kijken.

Allemaal prima, maar dat lijkt me haast niet mogelijk
Hoe denk je dat te gaan doen?

  • De foto wordt door mij gemaakt. Ik loop rond, zit bij vergaderingen, doe enkele interviews, enzovoorts. Dit kost niemand kostbare tijd.
  • Afsluitend is er een bijeenkomst per team of afdeling en het MT. Dan worden de bevindingen gedeeld en besproken in aanloop naar de gewenste toekomst.
  • Het team oefent met het voeren van échte dialoog. Een gesprek waarin men kwetsbaar kan zijn.
  • Men deelt de persoonlijke droom voor het bedrijf én wat belemmert in het bereiken daarvan. Het moment waarop de waarheid naar boven komt.
  • Alle teamleden krijgen een kort verslag van wat er gebeurd is. Transparantie en openheid vanaf het begin!
Heel waardevol, ik maak graag een afspraak

Honesty is the best policy Benjamin Franklin

Netty Baan

De analyses en aanbevelingen worden zorgvuldig gemaakt. Als psycholoog ben ik erin getraind mensen te lezen en te begrijpen. Ik doorzie snel en scherp hoe verhoudingen liggen en waar de samenwerking schuurt. Ik neem geen blad voor de mond.

Daarnaast ben ik vanaf m’n 19e betrokken bij dit soort processen. Deze combinatie zorgt voor een loepzuivere röntgenfoto van jouw bedrijf.

Lees meer over mij

Resultaten

Durf je dit allemaal aan?
Overwin jezelf en bedenk wat je mist als je dit liever overslaat!

Je team wordt eerlijk. Men gaat zorgen en behoeften uitspreken. Er ontstaat openheid.

Er kan een punt gezet worden achter oud zeer. Eilandjes worden doorbroken.

Met gebruik van de dialoog gaan teamleden kritisch kijken naar het eigen functioneren.

Veel verbinding, omdat gedeeld wordt waarop men hoopt en wat werkgeluk geeft.

Concrete afspraken over zaken die je kan stoppen. Er komt tijd voor elkaar.

Een stip op de horizon, waar MT en alle teamleden voor willen gaan.

Je weet helder wat nodig is, omdat je ziet wat er knelt (A) en waar je naar toe wilt (B).

Het team zet zich proactief in voor verbetering. Je staat er niet langer alleen voor.

Wat houd je nog tegen?

Hoe langer je wacht, hoe dieper gewoontes inslijten, hoe lastiger te veranderen. Enne…het binden van je collega’s moet op dit moment toch wel prioriteit nummer 1 zijn, nu ze zo makkelijk een andere baan kunnen krijgen.

Ja, ik wil er meer over weten

Ervaringen van anderen

“Er is echt een stap gezet. Het is me gewoon gelukt en daar ben ik heel blij mee. Ontzettend goed dat deze verandering is ingezet.”

“Ik heb jouw punten gebruikt: aandacht voor collega’s en de basis op orde. Dit gaan we uitproberen in de praktijk. Kleine taakjes die de mensen gek maken gaan we skippen.”

“Je hebt het vermogen om mensen te lezen. Door het stellen van de juiste vragen weet je de kern raken. Je hebt het lef om door te vragen en dat geeft resultaat!”

Hier heb ik echt behoefte aan

FAQ

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd zijn we kwijt?

Maximaal 2 uur per afdeling of team. Het hele traject duurt meestal een dagdeel of 7, waarin de meeste tijd opgaat aan observaties en bijwonen van bijeenkomsten.

Hoe concreet wordt het?

Hebben we er wat aan voor de dagelijkse praktijk? ? Er komt een beetje theorie langs die helpt om het teamgesprek te voeren. Daardoor ontdek je wat er in het bedrijf leeft (A), en waar het bedrijf naar toe wil (B). Belangrijkste inzicht is dus wat je bedrijf nodig heeft om van A naar B te komen. Daarnaast worden er concrete afspraken gemaakt, die invloed hebben op de dagelijkse praktijk.

Hoe verder?

Als ik weet wat mijn bedrijf nodig heeft ben ik nog geen stap verder. Niet helemaal waar. Dit proces alleen al maakt zoveel los dat er beweging komt in het team, waardoor ze vooruit willen. Tegelijkertijd moet je daarna wel echt nieuwe stappen gaan zetten, anders dooft het ontstane vuurtje weer en ben je slechter af dan daarvoor. Men wordt cynisch en verliest geloof in jou. Zorg er dus voor dat je die volgende stappen daadwerkelijk gaat zetten. Zie stap 2 van het NewMasterPlan: Ons Gezamenlijk Doel.

Hoe houden we de veranderingen vast?

In overleg wordt er een vuurgroepje in het leven geroepen die de nieuwe manier van werken van harte ondersteunt, snapt en daadwerkelijk toepast. Zij houden de nieuwe inzichten levend en brandend, zodat men er aan blijft werken en verbeteren totdat ze onderdeel van de bedrijfscultuur zijn.

Hoeveel kost het?

Dit is afhankelijk van de omvang van je team, het aantal teams en dus de tijdsinvestering die er nodig is om diepgaand inzicht te krijgen in de cultuur van je bedrijf. De investering ligt meestal tussen de €6000 en €7000. Dat lijkt misschien veel en dan denk je: daar kan ik veel andere leuke dingen voor doen. Maar vergeet niet dat het meer oplevert dan dat het kost voor samenwerking, groei en winst van je bedrijf. Ook op de lange termijn. Daar vallen deze euro’s volledig bij in het niet.

Ja, ik wil er meer over weten!