Skip to main content

Je staat er samen voor. Je deelt dezelfde zorg. Je hebt hetzelfde probleem. Je móet wel samenwerken. Anders gaat het niet goed met de leerling thuis. Opeens is er dan wat tijd voor elkaar. ‘Hoe doe jíj de dingen?’ Kan je mij helpen?’ Je deelt iets van jezelf. Gesprekjes waar voor Corona geen tijd voor was. Er is meer warmte, betrokkenheid, samen.

Kunnen we dit vasthouden, na Corona? Die teamgeest, die het werk zoveel leuker maakt? Of vallen we dan terug in oude patronen? Omdat we opnieuw worden overspoeld door werk, en dus geen tijd hebben voor relaties?

Een gemiste kans! Nu is het moment deze nieuwe sfeer op school uit te bouwen. Te verankeren wat we ervaren. ‘Samen’ het nieuwe normaal te maken. Samen in gedeelde verantwoordelijkheid. Samen met leiding en team. Samen vasthouden.

Hoe? Met WemasterEd door dialoog. Dialoog die verder gaat dan teambuilding. Die ruimte maakt voor wederzijds begrip en respect. Je autonomie en intrinsieke motivatie groeit. Je ervaart werkgeluk.

Laat er geen gras over groeien. De tijd is er rijp voor!

[mc4wp_form id=”841″]

Netty Baan

Author Netty Baan

In de jungle van het chaotische Papoea leid ik jonge mensen op tot toegewijde en enthousiaste docenten. Als docent en psycholoog steek ik in op intrinsieke motivatie waardoor zij anders willen en kunnen.

More posts by Netty Baan

Leave a Reply