Skip to main content

Iedereen is anders: in uitstraling, achtergrond, wereldbeeld, enzovoorts. Dit zorgt vaak voor misverstanden en intolerantie. Maar er ligt kracht in het accepteren van diversiteit. We kunnen veel leren van andere inzichten. Die halen onze blinde vlekken weg. Zo worden we samen sterker.

Het onbekende maakt onzeker of zelfs angstig. We begrijpen het niet en kunnen het geen plaats geven. Uit zelfbehoud vluchten we ervan weg, vermijden of negeren het onbekende. De situatie wordt er alleen maar lastiger van.

Pak het anders op en gebruik de dialoog! Ieders mening telt en iedere ervaring is uniek. Deel dit met elkaar en er ontstaat een vollediger begrip van de werkelijkheid. Het team als geheel heeft daar veel baat bij. Jij groeit en het team groeit, omdat je je voor elkaar openstelt.

Bij WemasterEd staat de dialoog centraal. Door de dialoog ontstaat er eenheid en wederzijds begrip. De krachten worden gebundeld en door het gevoel van samen kan ieder teamlid afzonderlijk uitblinken in zijn taak.

Zo mooi kan het zijn!

[mc4wp_form id=”841″]

Netty Baan

Author Netty Baan

In de jungle van het chaotische Papoea leid ik jonge mensen op tot toegewijde en enthousiaste docenten. Als docent en psycholoog steek ik in op intrinsieke motivatie waardoor zij anders willen en kunnen.

More posts by Netty Baan