Skip to main content

8 juni is het zover. Eindelijk kunnen leerlingen en leerkrachten elkaar weer ontmoeten. Met veel enthousiasme werden de corona versoepelingen aangehoord. Geen halve klassen meer, geen gepuzzel met de BSO of het thuisonderwijs.

Maar normaal is het nog niet. Hoe gaan we voldoen aan de eisen? Komen er wel voldoende leerkrachten? Ook zijn de gevolgen van de gedeeltelijke openstelling nog onduidelijk. Kortom: allerlei zorgen en onzekerheden. Niet voor niets wilde zelfs 49% de scholen tot de zomervakantie liever gesloten houden.

De veranderingen in het onderwijs blijven zich opstapelen. Je zou eronder bezwijken. Maar als je hier samen voor gaat, in een wederzijdse dialoog, met respect voor elkaar en oog voor het grotere belang, dan hoef je er niet onder te bezwijken. De gezamenlijk gedragen veranderlast voelt dan stukken lichter aan.

Pak het op die manier op. Samen met WemasterEd.

[mc4wp_form id=”841″]

Netty Baan

Author Netty Baan

In de jungle van het chaotische Papoea leid ik jonge mensen op tot toegewijde en enthousiaste docenten. Als docent en psycholoog steek ik in op intrinsieke motivatie waardoor zij anders willen en kunnen.

More posts by Netty Baan