Skip to main content
SPEEL MEE

Motivating Meggi

Schrijf je hieronder in en doe mee met Motivating Meggi!

Geen velden gevonden.
Wat is het?

Deze game onderzoekt hoe intrinsieke motivatie onder leerkrachten kan worden gestimuleerd. Als speler probeer je zo goed mogelijk te scoren door een taak uit te voeren die lijkt op het echte werk van een leerkracht. Wat maakt dit onderzoek sterk? De combinatie van gamification met de Self-determination theory.

Voor wie is het?

Voor jou als basisschoolleerkracht. Een duidelijke en overzichtelijke game. Geen hoge digitale vaardigheden nodig!

Wat is het doel?

Ervaar op een leuke manier meer werkgeluk. Een fantastische en effectieve oplossing!

Wat gebeurt er met de resultaten?

Je wordt verdeeld in 1 van de drie groepen. Vooraf en achteraf vul je een korte vragenlijst in. Na afloop worden alle resultaten met elkaar vergeleken. Daarna wordt een conclusie getrokken over de effectiviteit van de game. En uiteraard… alles geheel anoniem.

Hoe doe ik mee?

Schrijf je snel in via het formulier op deze pagina! Je ontvangt een bevestigingsmail van de masterstudent, Wieneke. Zij stuurt je alle nodige informatie toe.

Wanneer speel ik de game?

Eind Oktober. Enkele weken na het begin van het nieuwe schooljaar, zodat het de eerste drukte niet in de weg zit.

Maak Kennis Met:

Wieneke Baan

Wieneke is 26 en volgt de master Educational Sciences aan de Universiteit van Utrecht. Nadat zij de bachelor Academische Pabo heeft afgerond, is zij een tijd leerkracht geweest van groep 7/8.

Ze onderging zelf de werkdruk waar leerkrachten dagelijks mee te maken hebben. Dit inspireerde haar voor het onderzoek naar intrinsieke motivatie onder leerkrachten.

Momenteel is Wieneke naast haar opleiding werkzaam als onderwijskundig adviseur.